Sebas gaat naar school

Al twee maanden ondertussen. Hij gaat niet zomaar naar school. Hij zit zelfs bij mama in de klas. De helft van de tijd althans.
En hij doet dat goed!

De eerste dag vertrok hij dapper samen met zijn zus en papa naar school.

             

Er werd heel wat afgehuild, maar Sebas hield zich sterk. Zijn mama was natuurlijk in de klas. Maar toch had hij maar een klein hartje. Want zo tien kinderen die wenen, dat zorgt niet meteen voor een gezellige sfeer.  Dus ver uit mijn buurt ging hij toch niet!
Eens het wat rustiger werd trok hij op ontdekking!

   

Het was pas na 1 week dat Sebas zonder mama naar school ging. En ook dat ging goed. Papa deed de kindjes weg, zodat het duidelijk was voor Sebas dat ik niet meeging. Het afscheid nemen aan de poort was wat moeilijk, maar eens hij bij de juf was, was er geen probleem meer.
Zo zijn we het ook blijven doen. Als ik niet moet werken, dan brengt Johan de kinderen naar school. Zo is er een duidelijke structuur voor Sebas. (En zo heeft mama een rustige ochtend! :-) )

Na twee à drie weken werd het voor Sebas wat moeilijker. Hij besefte toen dat ik niet alleen voor hem op school was, maar ook voor de andere kinderen. En dat vond hij niet prettig. Dus de andere kinderen kregen er geregeld van langs en wij kregen regelmatige een woedebui te zien!
Dat was minder prettig, maar gelukkig van voorbijgaande aard.
1 ochtend was hij heel erg vervelend, en heb ik hem naar een andere klas gebracht. Dat vond hij duidelijk niet fijn. En zo heeft hij de boodschap wel begrepen.

Ondertussen is hij het al wel gewoon. Hij gaat niet meer om de haverklap tegen de grond liggen en valt de kinderen ook niet meer heel de tijd lastig.
Enkel als hij heel moe is dan heeft hij het moeilijk. Dan wil hij natuurlijk wat mama-tijd voor hem alleen. En dat gaat in de klas niet. En dan laat hij wel merken dat dat niet naar zijn zin is! Dat is niet prettig, maar zolang als hij het alleen doet als hij moe is, dan valt dat nog wel mee!

Dat schoolgaan dat vraagt van hem wel wat energie! Als hij ‘s middags thuis komt, wil hij vaak niet eten, maar meteen gaan slapen.
En op school wil hij ‘s middags alleen maar op mijn schoot zitten tot hij mag gaan slapen in de slaapklas! Dus volledige dagen naar school gaan dat is voorlopig nog niet aan de orde! LANG LEVE de slaapklas.

Nu is het een weekje vakantie! Ik hoop dat hij na de vakantie weer even graag zal gaan!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>