zindelijk worden

Dat is voor Sebas een hele opgave.  We zijn ondertussen eind oktober, maar het hele verhaal begon al in juli. Toen probeerden we het een tijdje, maar concludeerde we al snel dat hij er nog niet aan toe was.
Tot we op vakantie gingen (begin augustus).  Sebas deed in het zwembad nogal veel water binnen, waardoor hij heel goed aanvoelde dat hij moest plassen.
Dus zetten we hem op het potje. Er waren nog heel wat ongelukjes, maar hij deed het ook regelmatig op het potje!

Dus toen we thuis kwamen, lieten we zijn pamper uit. Al snel deed hij het heel goed. Alleen kaka was nog moeilijk.
Hij deed heel flink kaka op het potje, tot hij zag wat er in dat potje zat en dan was hij helemaal van slag. Hij huilde en was echt vies van de kaka. Hij deed het nog enkele keren, maar dan besloot hij om het op te houden.

En zo begon de ellende.  Want je kan je kaka natuurlijk geen dagen ophouden.
Dus na een dag begint hij te huppelen en te roepen “kaka doen” en “HELP”   2 sec op het potje zitten  en dan er weer af en dan er weer op willen. Een echt gekkenhuis!

Je merkt dan dat hij wat duwt en als hij voelt dat het komt dan spant hij meteen zijn billen weer samen. Op een keer was de druk zo hard dat de kaka gewoon op de grond of in het bad belande.

We zijn dan begonnen met movicol (omdat dat bij Line goed geholpen heeft!)  dat hielp niet echt. Dus kreeg hij 2 zakjes. Waardoor hij diaree kreeg en gewoon heel de dag in zijn broek kaka deed. Duidelijk ook geen goed plan! Dus de movicol belande weer in de kast.

Maar even aanzien. Maar dat bracht al gauw weer heel wat frustraties te weeg. Dus probeerden we het met stopjes. Dat werkte wel want even later kon hij dan op het potje kaka doen, maar dat vond hij zo verschrikkelijk dat ik op den duur die stopjes er niet meer in kreeg. Dus ook de stopjes belanden al snel weer in de kast.

Zo bleven we maar verder sukkelen.
Op den duur wilde Sebas zelfs niet meer op het potje plassen.

De laatste week plaste Sebas ook heel veel in zijn broek. Ik denk omdat hij niet meer op het potje wilde gaan, maar ook omdat hij zijn sluitspier zo opspande dat hij ook zijn urine ophield. Dat kon hij natuurlijk niet en daardoor liep het er heel de tijd uit.

Dan maar naar K&G bellen. Blijkbaar niet een veel voorkomend probleem. De meeste kinderen doen nog wel kaka in de pamper. Dus haalde ze de opvoedingsdeskundige erbij. Zij raadde aan om hem terug een pamper aan te doen. Om de druk er wat af te halen.  En zo zijn we terug bij af. Sebas doet bijna altijd pipi in zijn pamper. Af en toe komt hij het nog eens zeggen. En kaka is nog steeds een probleem.
Hij krijgt terug 1X per dag movicol zodat zijn kaka zacht blijft. Want hij hield soms wel heel erg lang op. Ik wil ook niet dat het nog pijn begint te doen ook, want dan zijn we helemaal op het slechte pad.

Ik vraag me af hoe we dit opgelost gaan krijgen. Het begint zo stilletjes aan hopeloos te worden

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>