Line 5j2m

Hier zijn we dan ,met een beetje vertraging ,met een verslagje over Line.
Ik moet zeggen dat het naarmate ze ouder worden, moeilijker en moeilijker wordt, omdat ze precies minder drastisch veranderen.
Maar ik doe mijn best.

Eigenlijk is Line een aangename, rustige meid. Ze kan wel eens een grote mond op zetten of even niet willen luisteren, maar na wat aanmaningen of eens tellen tot drie is dat meestal wel opgelost.
Alleen het zeuren dat wil ze maar niet afleren. Maar och als dat het enigste is, dan hebben we nog niet te klagen, denk ik!

Line is het liefst rustig aan de tafel bezig. Kleuren, tekenen, schrijven, … Uren kan ze er mee bezig zijn.
En anders speelt ze met de barbie’s en de pony’s. Of samen met haar broer. Want die twee dat zijn twee handen op ene buik! Echt dikke vrienden. Samen hand in hand lopen, elkaar regelmatig spontaan een knuffel geven, samen spelen en plezier maken. Echt schattig om te zien. Line is vaak een echt moederke voor Sebas.
Regelmatig zit het er ook wel eens tegen. Vooral als één van de twee of alletwee moe zijn.

En dat moe zijn dat gebeurt hier nogal wel eens. Onze kindjes hebben veel slaap nodig. En als ze dat niet gehad hebben, dan zie je dat er aan. Dan zijn het kleine varkens. Zeuren, huilen, hangen, ambetant doen,… Kortom NIET aangenaam zijn!
Het beste is dat er hier een goeie structuur is. Op tijd (18.30u) het bed in en goed slapen. Want als Line dat niet doet, dan heeft ze een middagdut nodig en dan slaapt ze ’s avonds weer niet, en dan zijn we natuurlijk vertrokken.
In de vakantie is zo’n structuur niet altijd even makkelijk. Gelukkig gaat dat beter als het school is.
Al waren mijn kinderen op het einde van het schooljaar echt op! En werden het engeltjes toen de vakantie begon! Even niets moeten en kunnen bekomen, dat was wat ze nodig hadden!

Maar ik was aan het vertellen wat Line graag deed.

Tegenwoordig maakt ze ook verschillende tekeningen. Tot voor kort kleurde Line vooral en als ze dan eens een tekening maakte, dan was het van een mens. Maar nu begint ze ook andere dingen te tekenen.
Ook schrijven vindt ze heel leuk! Ik moet dingen voorschrijven en dan kan zij ze naschrijven.
Ze zou al zo graag naar het eerste leerjaar gaan, ipv naar de kleuterklas. Maar mama is maar al te blij dat ze nog een jaar haar kleutertje mag zijn.

Wat Line nog liever doet dan al deze dingen is gaan rakken. Naar de speeltuin, bij andere op bezoek, gaan fietsen,… alles is goed. Als we dan ergens zijn, dan zou ze het liefst van al daar ook willen blijven. Zo wil ze overal blijven logeren.

Line fiets nu meestal zelf. Alleen als papa meerijdt dan gaat ze achterop. ( die heeft namelijk nog wat schrik)
En ze doet dat echt goed. Ze luistert heel goed en is heel alert. Alleen als ze moe is, dan kan ze nogal eens wat rare stoten uithalen. Maar meestal zijn we beiden op ons gemak! We genieten beide van onze tochtjes. Ook naar school rijden is zo heel fijn!

Line gaat nog steeds naar de zwemles. Ze heeft nu echt geen schrik meer in het water! Dat hebben we op vakantie wel gezien! En dat is al een goed begin natuurlijk! Ze kent nu ook de zwembewegingen. Ze geraakt er alleen nog niet echt mee vooruit! Dat zal ze hopelijk in september wel leren. Ik hoop stiekem dat dit de laatste lesreeks zal zijn, want mama vindt er zelf niet zoveel lollig aan aan die zwemles.

In september start Line ook op de balletles. Ze kijkt er enorm naar uit. Ze vraagt er dan ook al meer dan een jaar achter. Ik dacht dat als ze eens zou gaan kijken, haar goesting wel over zou waaien. Maar niets was minder waar! Toen had ze er pas ECHT zin in!  Dus vanaf september staan wij op zaterdagmorgen om 9u (geeuw) aan de balletles.
Ik ben benieuwd!

Misschien nog even haar maten doorgeven. Al weet ik die niet zeker. Ze weegt 24kg en ik denk dat ze 1m14 is. Nog steeds een reus dus. De meeste mensen denken dat het een lagere schoolkind is.
Ze eet meestal ook wel flink. Groenten gaan er niet altijd even gemakkelijk in. Ze lust het meeste wel, maar ze is daar gewoon niet zo zot van. Maar ze doet haar best. Snoepen dat gaat natuurlijk altijd goed! Maar jammer genoeg mag ze dat natuurlijk niet altijd van mama!

Dat was het zowat denk ik! Een grote flinke meid met nog een klein hartje! Nog altijd mama haar dikke vriend! GELUKKIG! J

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>