Grote kinderen 2j5m en 5j1m

Wist je het al? Eigenlijk hebben wij geen kleintjes meer in huis.  Wij hebben hier twee kinderen die al goed hunne plan kunnen trekken.
Grote kinderen als in Sebas ging voor de laatste keer naar de onthaalmoeder en Line start binnenkort aan haar laatste kleuterjaar. Straffe toeren toch he! En mama die krijgt daar soms de krop van in de keel! En vraagt zich dan af waar die kleine boelekes-tijd gebleven is EN of er nog ooit een kleine boelekestijd gaat komen. Want stiekem zou ik zo nog wel een boeleke willen, MAAR soms komt werk voor. Ik wil namelijk niet heel mijn leven interimmekes doen. Dus concentreren we ons maar op ons werk en zien we wel wat er komt.  En zo twee bengels dat geeft natuurlijk ook al werk genoeg!

Bij deze nog eens een verslagje.

Sebas slaapt zonder spijlen. Hij doet dit nu al wel een dikke maand. Hij wou ’s avonds zo graag bij Line blijven liggen en ook overdag wou hij al wel eens in Line haar bed slapen. Dus besloot ik om de spijlen van het bed te halen. Een spannende beslissing, want Sebas die ligt als hij slaapt geen 2 sec stil. Dus donsdeken en twee kussens langs zijn bed. Een wijze beslissing, want na een maand kan ik al niet meer op twee handen tellen hoe vaak hij uit zijn bed gevallen is. Gisteren dan toch maar besloten om bij ikea een hekje te halen.

Die verandering van bed is eigenlijk gekomen iets nadat Sebas buisjes heeft gekregen. Daarbij ook besloten om wat kordater te zijn en Johan wat meer te laten opstaan. Met als gevolg dat Sebas nu eigenlijk behoorlijk goed slaapt! Ik roep daar nog niet te hard over, want de schrik zit er nog steeds in, maar we hebben toch al verschillende nachten vrij goed geslapen! En ik moet zeggen, zo ’s nachts goed slapen… Dat is goed voor mij, maar zeker ook voor Sebas.  Goed slapen in combinatie met vakantie geeft een veel rustiger manneke. Een manneke dat wat kan verdragen, een manneke dat niet om de vijf botten hysterisch wordt, een manneke dat niet heel de dag doodmoe is, … kortom een iets of wat aangenaam ventje! Dus nog van dat aub!

Het is nu ook al bijna 2 maanden geleden dat Sebas zijn buisjes kreeg. Op 2 maanden tijd heeft Sebas heel wat beter leren praten en begrijpen. Ongelooflijk wat een verschil dat maakt! We krijgen langs alle kante te horen dat hij goed praat. En dat is echt prettig! Want dat was toch wel een zorgenpuntje. Zeker met zijn schoolcarrière in het vooruitzicht.

Sebas wil ook alles zelf doen! En wat een ander heeft, wil hij ook. Ik hoor hier heel de dag: Basje zelf doen, IKKE OOK!

Meneer heeft al zijn tanden erdoor. De laatste heeft nog een klein hoekje dat niet zichtbaar is, maar voor de rest zijn ze er allemaal. We poetsen ze nu ook netjes 2 keer per dag. Allé… WE? Hij poetst. BASJE zelf doen! Remember?!

Hij zit ook in een grotere autostoel. Omdat hij zelf in zijn stoel wou klimmen en die andere nogal hoog was, hebben we toch maar besloten om van stoel te wisselen. Dat in de stoel zetten is een hele tijd een gevecht geweest. Zeker vanaf hij er zelf inkroop. Hij kon dan niet kiezen of hij in zijn stoel of in die van line wou zitten of kroop gewoon naar de andere kant van de auto of wou op wat knopjes gaan duwen of…
Maar moeder wou natuurlijk ooit wel vertrekken. Met veel hysterie als gevolg. Heel uitputtend eigenlijk. Ik was praktisch altijd als we weg moesten in gevecht met hem. Dat is nu voorlopig (sinds de vakantie) ook een pak beter.

Sinds de vakantie is Sebas ook heel aanhankelijk! Knuffelen en mama een handje geven en opgepakt worden. Dingen waar Sebas  ( of misschien was het mama) precies daarvoor niet zoveel tijd had.  Allé er werd natuurlijk wel geknuffeld enzo, maar nu is hij gewoon nog een pak aanhankelijker. Heel lief is hij!

Het lijkt bijna of we een perfect manneke in huis hebben. Perfectie is nog ver te zoeken, maar het is voor ons echt een pak aangenamer en rustiger!

De papflesjes die blijven ook al een hele tijd in de kast staan. Sebas had ’s avonds vaak geen honger meer voor een fles en ’s morgens eet hij nogal eens kornflakes. En als hij toch melk drinkt dan drinkt hij dat uit een beker!

Zindelijkheid. Iets waar hij nog niets van begrijpt. Ik laat al eens zijn pamper uit en vorige week liet ik die pamper al eens twee dagen achter elkaar uit. Maar je merkt echt dat hij er niets van snapt. Hij is er wel iets of wat mee bezig, maar kan het nog niet echt helemaal loslaten wanneer het moet. Hij plast dan ooit wat in zijn broek, komt mij dan roepen, ik zet hem op het potje, hij plast nog vijf druppels, vijf minuten later plast hij weer in zijn broek en zo blijf je dan aan de gang. Ik probeerde hem al lang op het potje te houden, maar ook dat helpt niet.   Ik denk dat het nog wat te vroeg is. Ik begin me vragen te stellen bij een droog Sebasje in september. En als kleuterjuf is dat natuurlijk niet tof! Maar ja, als hij er niet klaar voor is, dan kan ik daar natuurlijk niets aan doen!

Voor de rest lijkt hij wel stilletjes aan schoolrijp te zijn. Ik heb er heel lang schrik voor gehad. Ik vond hem echt nog jong! En niet klaar om naar school te gaan. Maar het kon niet anders, want de onthaalmoeder had zijn plaats al doorgegeven.   Nu hij is nog steeds jong, en hij zal nog veel moeten leren, maar ondertussen denk ik dat hij er binnen een kleine twee maanden wel klaar voor zal zijn. Hij zal ook de jongste van zijn klas zijn en daar trek ik me wel aan op.

Wij zijn vorige maand ook nog eens naar de oogarts geweest. Een nieuwe nu. Daar bleek dat hij voorlopig helemaal in orde is. We moeten nog wel eens terugkomen als hij drie is, maar nu moeten we ons zeker geen zorgen maken!  Deze oogarts heeft nog wel eens bevestigd dat die vorige echt een voddedokter was!

Favoriete bezigheiden van de dag zijn in de zandbak spelen en fietsen. Vooral met Line haar fiets (die nog veel te groot is) aan de hand de tuin rondstappen, vindt hij heel lollig. We hebben dan maar voor een kleinformaat fietsje gezorgd. Nu bij de fietsenmaker, maar vanaf morgen klaar om door Sebas bereden te worden! Ik ben benieuwd of hij het gaat kunnen.

Ik denk dat dat zowat het Sebasverslagje is. Kortom wil dat zeggen, hij mag nu een tijdje blijven zoals hij is! Het is een schatje!

Line haar verslag probeer ik zo snel mogelijk te maken, maar nu is het bedtijd!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>