zindelijkheid

Dat is hier een thema dat de laatste tijd nogal veel ter sprake komt!
Zowel voor Line als voor Sebas.

Line is al lang zindelijk overdag! Maar ‘s nachts niet. In de grote vakantie dacht ik dat ze vertrokken was. (Oma had haar een beloning beloofd als ze droge pampers had. )Tot het school weer begon en toen waren we weer bij af.
Dus sliep ze maar verder met een pamper. Tot ze weer een paar keer droog was ‘s nachts.
Ik kocht haar een stickerboekje. We spraken een beloning af voor elke volle blz. En zo begonnen we. Veel droge nachten, maar ook nog regelmatig natte pampers. Maar de beloningen kwamen er wel. Na een hele week droge pampers besloten we om haar pamper uit te laten. Maar dat zorgde voor rusteloze nachten. Vaak werd ze wakker als ik ging slapen. Ze ging dan plassen en dan was ze ‘s morgens wel droog. Werd ze niet wakker, dan had ze een nat bed. En toen was haar bed zelfs nat als ze ‘s avonds was gaan plassen. ┬áDus pamper weer aan!

We plakten rustig verder. En af en toe waren de pampers nat. Maar steeds minder. Nu zitten we aan de laatste blz. We besloten de pamper weer uit te laten. De eerste nacht was haar bed nat. Maar sindsdien (13 stickers lang) is ze droog. EN nu hoop ik heel hard dat dat zo blijft. Want dat is toch iets waar we al enkele maanden mee bezig zijn. Aan haar beloningen te zien toch! :-)

Sebas die is nog niet zindelijk. En ik denk eerlijk gezegd ook niet dat hij er al klaar voor is. Hij gaat af en toe wel eens op het potje zitten, maar meer dan zitten gebeurt er niet. Hij weet heel goed wanneer hij kaka gedaan heeft en wanneer hij een protje gelaten heeft (dat kan hij trouwens ook heel mooi zeggen), maar hij komt het niet op voorhand zeggen.

Vorige week heb ik eens een voormiddag zijn pamper uit gelaten. Hij plast gewoon in zijn broek en komt het dan nog niet zeggen ook niet.

Dus ik denk dat we hier ook nog wel eventjes mee bezig gaan zijn. Och we hebben het excuus dat het slecht weer is! Bij mooi weer laten we de pamper nog eens uit!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>