Sebas 2j1m3w

We zijn bijna 2 maanden verder en eigenlijk hebben we een heel ander kind in huis. Sebas is veel rustiger geworden dan 2 maanden geleden. Hij heeft nog altijd een willeke en laat dat nog steeds merken door af en toe eens een petbui! Maar die buiën die duren niet meer zo lang en zijn niet meer zo vermoeiend en komen ook niet meer zo vaak voor! En dat maakt dat wij een zalige zoon in huis hebben!

Een zoon die heel zelfstandig kan spelen, die flink kan opruimen, die mama graag wil helpen, die graag met zijn zus speelt, die flink gaat slapen,…

Heel aangenaam en rustig dus! Daar komt dan nog eens bij dat Line ook in een flinke fase is. (want na de ergste ontploffing van haar ooit, dacht ik dat dat misschien nog maar het begin was van een vreselijke fase. Maar dat bleek gelukkig niet waar te zijn!)

Ik weet het dat het niet heel verstandig is om dat uit te spreken! Maar af en toe moet je toch ook eens kunnen zeggen dat je kinderen flink zijn he!

Terug Sebas.

Ik heb uiteindelijk dan toch maar een afspraak gemaakt bij de NKO-arts! Hij blijft eigenlijk heel onduidelijk praten. Neem daar dan nog eens bij dat hij altijd snot heeft, heel vaak met zijn tong uit zijn mond loopt en vaak prutoogjes heeft… Ik dacht eerst nog even de lente verder af te wachten, maar de onthaalmoeder is duidelijk bezorgd over zijn taal en dat maakt dat ik er natuurlijk ook harder van wakker lig.     Dus nemen we maar het zekere voor het onzekere en laten we zijn oortjes maar eens nakijken. Dan kan ik mezelf achteraf ook niets kwalijk nemen!

Zo zijn we woensdag ook naar de oogarts geweest. Waar meneer natuurlijk niet wilde meewerken! Hij hield de heel de tijd zijn handen voor zijn ogen! Dan kan een oogarts natuurlijk niet veel zien! We mogen binnen een half jaar nog eens terugkomen en mochten nu toch netjes 44euro op de tafel leggen!  Wat we wel zijn teweten gekomen is dat er op één oog (volgens de test van K&G) een kleine afwijking zit. Als dat echt zo is, kan het zijn dat Sebas een brilletje moet dragen! Zie ik nog niet echt goedkomen eigenlijk! Maar ja, als het moet… dan moet het he!

Iets heel anders nu. Ik denk erover van Sebas zijn pamper eens uit te laten! Ik merk dat hij heel veel bezig is met zijn protjes en kaka. Pipi nog niet, maar ik denk dat dat ook pas komt als ze hun pamper uit hebben!  Als het goei weer was, zou ik het sowieso proberen. Nu houdt het slechte weer mij nog wat tegen! Want dan belandt alles natuurlijk op de grond! En laten we nu net niet de meest praktische vloer hebben voor de zindelijkheidstraining! Maar ik denk er dus nog over na. Ik zal al eens eerst voor ondergoed gaan zien. Want ik heb nog geen passende broekjes in huis! En we zullen ook al eens de bib leeghalen met boekjes over het potje! Er breken spannende tijden aan! :-)

Zo wil ik ook graag eens proberen om de spijlen van zijn bed te halen. Maar ook hier schrik. Schrik dat hij uit het bed zal vallen ‘s nachts. Sebas is nog steeds een onrustige slaper. Hij ziet ‘s nachts alle hoeken van zijn bed.      En ook schrik dat hij niet in zijn bed gaat blijven liggen! Maar ja dat zal ik dus ook maar pas weten, eens we het geprobeerd hebben he! Het zou in ieder geval wel gemakkelijk zijn als we op vakantie gaan! Geen reisbed meer meesleuren!

22.55u En ik hoor meneer wenen! Dus einde verslagje!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>